Aikido bridge 2012


Zadnji vikend v aprilu smo se udeležili že tretje aikido povezave v Amsterdamu. Christian Tissier shihan, Hiroshi Ikeda shihan in Wilko Vriesman sensei so v treh dneh predstavili vsak svoj pogled na aikido. Uspelo jim je povezti tri samostojne seminarje v enega precej intenzivnega. Lahko rečemo, da je bil Wilko  sensei most med Tissierjevim poudarkom na čistih tehnikah, prisotnosti ukeja kot napadalca in dinamiki ter med Ikedejevim občutkom za center, ki iz velikih gibov sčasoma postane skrit očem opazovalcev.

Udeleženci iz različnih držav in aikido smeri smo za konec prejeli še poučno lekcijo o namenu tega dogodka: širjenje prijateljstva, ki je edina pot za prihodnost aikida.

Staša

Vesti iz doja


Pretekli vikend je potekal prvi Dokiai seminar. Iz različnih skupin se nas je na tatamijih zbralo dobrih dvajset aikidok. V odličnem vzdušju smo odprto s »polnimi« rokami in prizemljenimi nogami ponavljali osnovne tehnike. Seminarju je sledilo druženje ob jedači in pijači, kjer smo se aikidoke iz vseh skupin bolje spoznale.

Urnik med prazniki vam daje veliko časa za regeneracijo:
27. 04 – trening
28. 04 – 02.05. – treningi odpadejo
03. 05 – jutranji trening in popoldanski trening v Doju ob Železnici odpadeta, na Kotnikovi po urniku

Lepe praznike!

Dokiai seminar

Foto: Tadej Maligoj

Naslednjo soboto, 14. 04. 2012, imamo Dokiai seminar, ki ga bo vodil Aleksandr Starovojtov, 3.Dan Aikikai.

Lokacija: Dojo ob železnici (Dolenjska cesta 44a)

Termin: 10.00-12.00.

Po seminarju sledi druženje, prav tako na tatamijih.


Upam, da se vidimo v čim večjem številu!