Klub Dokiai

Dokiai je društvo v javnem interesu, svojim članom ponuja stabilnost in strukturo, ki jo rabijo za dobro počutje in osebno rast. 

Naša poučevalna metoda povezuje principe borilnih veščin z realnim življenjem. Otroke naučimo varnosti in reda, odraslim damo orodje za obvladovanje stresa in reševanja konfliktov.


Učitelji

Glavni učitelj kluba, Saša Starovojtov, nosilec 5. dana je navdušil in izobrazil več črnih pasov kot katerikoli drug aikido klub v Sloveniji. Je ustanovitelj panožne nacionalne zveze, ki jo vodi že 15 let, uspešen podjetnik in načelnik družbeno-odgovornih projektov.

Učitelji v klubu Dokiai se redno izobražujejo na seminarjih in aikido šolah, predvsem pri Wilku Vriesmanu in Christianu Tissieru. Poleg tega so uradno priznani trenerji, usposobljeni za strokovno delo v športu.

Aleksandr Starovojtov
Glavni inštruktor, predsednik
5. dan Aikikai
Staša Pisek
Inštruktorica
3. dan Aikikai
Martin Hari
Inštruktor, tajnik
2. dan Aikikai
Jan Štovičej
Inštruktor, blagajnik
1. kyu
Iztok Strelec
Inštruktor,
2. dan Aikikai
Boštjan Kenda
Pomočnik inštruktorja,
1. dan Aikikai
Urban Presker
Inzštruktor
1. dan Aikikai

Pristopni pogoji

Pravice člana:

 • Član ima pravice do obiskov treningov društva, seminarjev ter drugih aktivnosti društva.
 • Član ima pravico do polaganja izpitov v skladu s smernicami Svetovnega sedeža aikida (Hombu dojo).
 • Članu so dostopne vse članske ugodnosti.
 • Član se lahko udeležuje skupščine članov ter sodeluje pri delovanju društva v skladu z Zakonom o društvih.

Dolžnosti člana:

 • Član mora redno plačevati članarino (če jo plačuje po obrokih, najkasneje do 10. dne v mesecu za tekoči mesec, pri plačilu za daljše obdobje pa pred pričetkom obdobja).
 • V primeru neplačila članarine članu mirujejo njegove pravice iz članstva.
 • Član, ki je pridobil stopnjo 6. kyu, je dolžan plačevati članarino Aikikai zvezi Slovenije (letno do konca januarja za tekoče leto). V primeru neplačila član ni upravičen do polaganja izpitov ali koriščenja popustov v okviru dogodkov Aikikai zveze Slovenije.
 • Član je dolžan spoštovati statut društva in ostale interne akte, kodeks obnašanj v društvu ter ustna navodila trenerjev.

Član izjavlja, da:

 • je bil seznanjen s statutom in drugimi akti društva ter s kodeksom obnašanja v društvu.
 • je seznanjen in se strinja, da društvo njegove podatke vodi zaradi evidence članstva v skladu z Zakonom o društvih. Član hkrati dovoljuje, da se njegovi osebni podatki uporabljajo zaradi obveščanja s strani društva v zvezi z dejavnostjo društva, razen če izrecno umakne soglasje.
 • k vsem treningom in drugim aktivnostim pristopa na lastno odgovornost ter se odpoveduje kakršnimkoli odškodninskim zahtevkom proti trenerjem oziroma društvu.
 • je v pristopni izjavi navedel resnične podatke.
 • je prebral vse zgoraj navedene pogoje ter se z njimi v celoti strinja.
Če se v društvo včlani mladoletna oseba do dopolnjenega sedmega leta starosti ali oseba, ki nima poslovne sposobnosti, podpiše pristopno izjavo njen zakoniti zastopnik. Za osebo od sedmega leta do dopolnjenega 15 leta starosti mora zakoniti zastopnik pred njenim vstopom v društvo podati pisno soglasje.

Zavarovanja

Vsem članom ŠD Dokiai ponujamo možnost zavarovanja športnikov - amaterjev z dnevno odškodnino.

Kot pri vsaki drugi športni vadbi tudi pri aikidu včasih prihaja do manjših poškodb, zato vam v sodelovanju z Športno zvezo Ljubljana in zavarovalnico Triglav ponujamo možnost nezgodnega zavarovanja z dnevno odškodnino.

Aikido kot borilna veščina sodi v 4. nevarnostni razred, zato so tudi premije višje kot pri navadnem zavarovanju. Vsi, ki boste v tej sezoni plačali celoletno članarino, bo klub Dokiai avtomatsko nezgodno zavaroval. Vsem ostalim članom pa zavarovanje priporočamo, posebej tistim, ki trenirate bolj intenzivno in večkrat tedensko. Za podrobnosti se obrnite na tajnika društva.

> Prijavnica

> Članarina

Popusti
Uvodni tečaj aikida, ki poteka trikrat letno, ima enotno ceno 90 € (75 € za študente in večje skupine), ki velja kot plačana članarina za tri mesece (trajanje tečaja).

Če ste organizacija ali skupina, ki bi želela včlaniti 5 ali več tečajnikov, pokličite za dogovor o dodatnih popustih na skupine.

Sicer pa: nikogar ne bomo zavrnili zaradi pomanjkanja denarja. O svoji situaciji se pogovorite s trenerjem. Plačilo članarine lahko odslužite s klubskim delom. Vedno se kaj najde.

Članarina Aikikai
Letna članarina: 20 €
plača se na začetku leta.

Zakaj plačam članarino?
 • brezplačni kyu izpiti
 • popusti na seminarjih zveze
 • izobraževanje trenerjev
 • podpiram razvoj aikida v Sloveniji


Dojo ob železnici, Rakovnik


Večina treningov poteka v Doju ob železniciDolenjska cesta 44a, Rakovnik, LJ

Na trening lahko pridete z avtomobilom, mestnim prometom in celo vlakom, saj je v neposredni bližini železniška postaja Ljubljana Rakovnik.

Zraven stavbe je velik parkirni prostor, dostop do stavbe z avtomobilom je z Dolenjske ceste.

Če uporabljate mestni promet, izstopite na postaji Strelišče (3, 3b, 27) ali Orlova (27).