Uvodni tečaj


Uvodni tečaj je namenjen spoznavanju temeljev aikdida – osnovnih korakov, padcev in tehnik.

Pridobil/a boš na vzdržljivosti, ravnotežju, moči, skladnosti in spretnosti gibanja.

Kje in kdaj?

Lokacija: Dojo ob železnici, Rakovnik

Torek in četrtek 17:00 - 18:00
Trener: Staša Pisek, 3. dan

Tečaj traja 3 mesece (14 treningov) in se zaključi z izpitom za prvo stopnjo - 6. kyu. Načeloma se uvodni tečaj odvija 3-krat letno. Začnemo septembra, januarja in aprila. Vendar se lahko pridružiš tudi kadarkoli med sezono.

  Oprema

  Aikido vadimo v vadbeni obleki (jap. keikogi). Pri vadbi smo bosi. Začetniki lahko na treningih uvodnega tečaja nosijo običajna športna oblačila (dolge hlače in majico s kratkimi rokavi).

  Kakšna je cena oblačila in kje lahko dobim opremo?
  Cena je odvisna od trgovine in znaša od 20 do 60 eur.
  • Decathlon
  • Budoshop, Dolenjska c. 80, LJ
  Za vadbo aikida navadno uporabljamo lahko (manj debelo) obliko vadbene obleke za judo (judogi). Uveljavljen izraz za vadbeno obleko je kimono (ni pa pravilen - kimono je svečana obleka). Višji rangi aikidok nosijo prek obleke še posebne temne hlače (jap. hakama).

  Kaj moram vedeti, preden začnem?

  V aikidu ni pomembna le vztrajna vadba in napredovanje v tehnikah, ampak je enako pomemben naš odnos do učitelja, drugih učencev in do samih sebe. Nekaj splošnih napotkov:
  • Ob vstopu in odhodu iz doja se priklonimo, enako tudi ko stopimo na blazine (tatami) in preden jih zapustimo. Ne zamujamo! Kdor zamudi, se usede na rob tatamijev, pozdravi s priklonom in počaka, da ga učitelj pokliče k treningu.
  • Med treningom se vedemo spoštljivo. Pred pričetkom vaje se partnerju priklonimo z besedami »Onegaišimasu« (kar dobesedno pomeni: »Prosim, ustrezite moji ponižni prošnji po učenju«). Na koncu vaje se partnerju zahvalimo s priklonom.
  • Na tatamije ne nosimo hrane in pijače.
  • Če moramo zaradi kakršnegakoli razloga zapustiti trening, se priklonimo partnerju in učitelja prosimo za dovoljenje za odhod.
  • Med treningom se ne pogovarjamo in ne razlagamo drug drugemu tehnik, ker je to učiteljeva naloga. Vedno vadimo le tisto, kar pokaže učitelj.

  Ob upoštevanju teh pravil je vadba prijetna, učinkovita in varna.  > Prijavnica

  Pridružite se nam lahko kadarkoli! Enostavno pridete na enega izmed trenigov po urniku. Prvi trening je brezplačen.

  Cena tečaja je 90 €

  Način plačila: bančno nakazilo
  Naziv: Športno društvo Dokiai
  Naslov: Dolenjska 19, 1000 LJ
  Namen: Članarina
  Račun: SI56 0205 8025 4809 727