ekipa doja

Predstavitev trenerjev

Saša Starovojtov, 5. dan, predsednik kluba Dokiai, ki sodi v sam vrh aikidok v Sloveniji. Ima več kot 15 let izkušenj s trenerskim delom, v tem času je navdušil in izobrazil več črnih pasov kot kateri koli drug aikido klub v Sloveniji. Je ustanovitelj panožne nacionalne zveze, ki jo vodi že 15 let, uspešen podjetnik in podpornik družbeno-odgovornih projektov. Zaveda se, da aikido pomaga najti stabilnost, ravnotežje in samozavest v vsakdanjem življenju.

  • Aikido, upravljanje Doja.

Bojana Rudovič Žvanut je začela karate trenirati leta 1991. Nato je nadaljevala z jiu-jitsu, nanbudo in aikido vadbo, v študijskih letih pa se je spet vrnila h karateju. Je vodja karate sekcije v Doju in predsednica ŠD Karate-do Jiriki. Za seboj ima 7 let trenerskega dela ter uči na način poti (dō), zanima jo predvsem tradicionalni pristop h karateju. Hkrati pa ima za tiste, ki si želijo v karateju tudi tekmovati, vzpostavljeno posebno trenersko sekcijo.

  • Karate, Budo vrtec, Skupina Budomir, upravljanje Doja.

Staša Pisek, 3. dan, v Doju trenira, uči ter organizira seminarje za na enakost med spoloma. Vodi otroške, začetniške in nadaljevalne skupine. Na vprašanje: “Zakaj aikido," Staša odgovorja: "vedno sem se bala padcev. Pri začetnikih se mi zdi pomembno, da nimajo strahu. Poleg tega ob svoji redni službi potrebujem še nekaj več. Po treningu grem vedno dobre volje domov, tudi če imam “musklfibr”. Aikido mi predstavlja kvaliteto v življenju.”

  • Aikido, administracija Doja

Martin Hari je začel aikido trenirati leta 2006 in je nosilec stopnje 2. dan. Na treningih zagovarja varno vadbo in tehnično doslednost, ki dajeta nujno podlago za to, da lahko posameznik začne čimprej presegati lastne okvire. Pri aikidu ga navdušuje proces celostne transformacije v obliki boljšega splošnega počutja. Najbolj ga veseli, ko pri trenirajočih opazi očiten napredek.

  • Aikido

Dominika Prażmowska trenira jogo 7 let in uči 4 leta. Je certificirana joga učiteljica z mednarodnimi izkušnjami in 300-urnim tečajem za učiteljico joge Parinama Centra. Uči kombinacijo hatha in vinyasa joge. Vinyasa je dinamična oblika joge, ki kombinira dihanje z gibanjem, s čimer se okrepi telo in umiri um. Dominikine vadbe so primerne tudi za začetnike in so vodene v angleščini.

  • Joga

Maja Javor uči hatha jogo.

  • Joga

Juš Jagarinec, 2. dan, karate trenira od malih nog, je sodnik Karate zveze Slovenije. Juš je večkratni državni prvak v športnih borbah in dolgoletni reprezentant Republike Slovenije. V karateju neizmerno uživa in znanja drugih nadgrajuje z natančnim poučevanjem ter stremi k marljivemu in dinamičnemu treniranju.

  • Karate

Anže Siljan, 3. dan, je tehnični mentor karate sekcije v Doju. Karate je začel trenirati leta 2000, v osnovnošolskih letih je bil tekmovalec, na koncu srednje šole pa se je začel usmerjati k tradicionalnemu karateju. Rad ima raziskovalni pristop h karateju, kjer v svoj način učenja vključuje tudi metode, ki jih spozna v drugih šolah ali veščinah.

  • Karate

Kamila Hollá je specialna in rehabilitacijska pedagoginja, ki ima dolgoletne izkušnje z otroki in odraslimi s posebnimi potrebami. Njen način dela zagotavlja visoko mero spoštovanja posameznika in mu omogoča maksimalno avtentičnost v kombinaciji z zavestnim in smiselnim postavljanjem meja.

  • Skupina Budomir