ekipa doja

Predstavitev trenerjev

Saša Starovojtov

5. dan, predsednik kluba Dokiai, ki sodi v sam vrh aikidok v Sloveniji. Ima več kot 15 let izkušenj s trenerskim delom, v tem času je navdušil in izobrazil več črnih pasov kot kateri koli drug aikido klub v Sloveniji. Je ustanovitelj panožne nacionalne zveze, ki jo vodi že 15 let, uspešen podjetnik in podpornik družbeno-odgovornih projektov. Zaveda se, da aikido pomaga najti stabilnost, ravnotežje in samozavest v vsakdanjem življenju. 

Bojana Rudović Žvanut 

3. dan, je začela karate trenirati leta 1991. Nato je nadaljevala z jiu-jitsu, nanbudo in aikido vadbo, v študijskih letih pa se je spet vrnila h karateju. Je vodja karate sekcije v Doju in predsednica ŠD Karate-do Jiriki. Za seboj ima 10 let trenerskega dela in uči na način poti (dō) - zanima jo predvsem tradicionalni pristop h karateju. 

Staša Pisek

3. dan, v Doju trenira, uči ter organizira seminarje za na enakost med spoloma. Vodi otroške, začetniške in nadaljevalne skupine. Na vprašanje: “Zakaj aikido," Staša odgovorja: "vedno sem se bala padcev. Pri začetnikih se mi zdi pomembno, da nimajo strahu. Poleg tega ob svoji redni službi potrebujem še nekaj več. Po treningu grem vedno dobre volje domov, tudi če imam  “musklfibr”. Aikido mi predstavlja kvaliteto v življenju.”

Anton Maruša

8. dan, Hanshi je tehnični mentor ŠD Karate-do Jiriki v doju. Karate trenira od leta 1968 in je eden glavnih "krivcev" za razvoj shito-ryu karateja pri nas. Vsa leta je bil član nacionalnih in mednarodnih komitejev in je za svoje zasluge leta 2001 prejel diplomo mednarodnega Olimpijskega komiteja za izreden doprinos k razvoju športa ter promoviranju prijateljstva in solidarnosti. Trenutno deluje kot predsednik Shukokai Karatedo zveze Slovenije.

Kamila Hollá 

je specialna in rehabilitacijska pedagoginja, ki ima dolgoletne izkušnje z otroki in odraslimi s posebnimi potrebami. Njen način dela zagotavlja visoko mero spoštovanja posameznika in mu omogoča maksimalno avtentičnost v kombinaciji z zavestnim in smiselnim postavljanjem meja.

Martin Hari je začel aikido trenirati leta 2006 in je nosilec stopnje 2. dan. Na treningih zagovarja varno vadbo in tehnično doslednost, ki dajeta nujno podlago za to, da lahko posameznik začne čimprej presegati lastne okvire. Pri aikidu ga navdušuje proces celostne transformacije v obliki boljšega splošnega počutja. Najbolj ga veseli, ko pri trenirajočih opazi očiten napredek.

Maja Javor 

Registrirana učitelica RJU 600, Parinama šola joge. V Doju uči hatha jogo od 2019.