Skupina Budomir

Urnik

ponedeljek

Skupina je namenjena otrokom, starim od 5 do 11 let, z motnjami avtističnega spektra in/ali motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo (ADHD). 

Majhna skupina (do 6 otrok) zagotavlja vadečim veliko podporo, prilagajanje in preprečevanje senzorne preobremenjenosti.

 “Ker specializirane ponudbe vadbe borilnih veščin za otroke s posebnimi potrebami v Sloveniji še ni, kljub številnim znanstvenim študijam, kako borilne veščine tem otrokom lahko koristijo, sva se s Kamilo, ki je specialna in rehabilitacijska pedagoginja, odločili za sodelovanje. 

Vsem otrokom želiva približati izkušnjo kolektivne dejavnosti, povezanosti, sodelovanja, hkrati pa discipline in reda. Poudarek vadbe je na spoštovanju sebe in sovadečih, individualiziranem pristopu v okviru skupinskega dela ter na razvoju socialnih in komunikacijskih kompetenc. Borilne vsebine skupine Budomir so prilagojene potrebam in sposobnostim otrok. Upoštevane so specifične potrebe vsakega posameznika.”

- Bojana

Vaditeljici

Kamila Hollá je specialna in rehabilitacijska pedagoginja, ki ima dolgoletne izkušnje z otroki in odraslimi s posebnimi potrebami. Njen način dela zagotavlja visoko mero spoštovanja posameznika in mu omogoča maksimalno avtentičnost v kombinaciji z zavestnim in smiselnim postavljanjem meja.

Bojana Rudovič Žvanut je pobudnica skupine ki je v preteklosti že vodila skupino otrok s posebnimi potrebami (ZGNL). Za seboj ima 10 let trenerskega dela ter uči na način poti (dō). Z vsakim otrokom dela na njemu najbolj razumljiv način, zavzema se za povezanost skupine in spoštovanje samega sebe ter posledično sovadečih. 

Mnenja staršev in otrok


/ Slike so simbolične

Vesela sem, da sem končno našla ustrezno telovadbo za otroka z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo (ADHD). Skupina Budomir je namenjena prav otrokom s posebnimi potrebami in res pri vsakem upoštevajo njegove specifike in zmožnosti. 

Olga C.

Cenik

Skupina Budomir - 55 €/mes. ali 495 €/šolsko leto