Vadba za otroke

V letošnji sezoni v doju Dokiai vašega otroka lahko vpišete v naslednje tečaje:


Budo vrtec

Otrokom, starim od 3 do 6 let, omogoča obvladovanje lastnih misli, čustev in odnosov med sočasnim učenjem discipline, spoštovanja in samozavedanja.

Aikido

Treningi aikida za otroke med 7 in 15 let s poudarkom na pridobivanju veščin za konstruktivno reševanje konfliktov.

Karate

Za otroke od 6 do14 let ter mladostnike nad 15 let karate treningi s tradicionalnim pristopom, ki se osredotoča na osebnostni razvoj, strukturo, povečanje samozavesti in spoštovanje.

Skupina Budomir

Skupina je namenjena otrokom, starim od 5 do 12 let, z Aspergerjevim sindromom in/ali motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo (ADHD).Mnenja staršev in otrok


/ Slike so simbolične

Nejca (5) in Žigo (8) sem na trening vpisal, ker sem jima želel pokazati, da se da discipline naučiti skozi borilne veščine. Tudi sam že nekaj let treniram in trening mi je dal neko strukturo, tudi za vsakdanje delo. Pri sebi in pri sinovih pa opažam boljšo koncentracijo. Ne samo pri treningu, ampak tudi v službi in v šoli.

Martin P.

Jaka zelo rad hodi na karate. Všeč mu je, ker se ga uči skozi igro in ker je skupina otrok na treningih majhna. Doma vsem pokaže, katere kate in vaje za telo s treninga že pozna.

Aleksander P.

Zelo zadovoljna! Sin je z rednimi treningi pridobil na samozavesti, izboljšali sta se njegova koncentracija in vztrajnost, kar se je najprej pokazalo pri šolskem delu. Disciplina je tisto, kar je očitno potreboval. Hvala, Bojana!

Katarina O.

Maja (4 leta) obiskuje gibalne urice Buda vrtca že šest mesecev. Odlična telovadba za malčke, s prijaznimi trenerji in profesionalnim pristopom. Dobra šola zdravja, ki je naložba za prihodnost.

Živa M.

Vesela sem, da sem končno našla ustrezno telovadbo za otroka z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo (ADHD). Skupina Budomir je namenjena prav otrokom s posebnimi potrebami in res pri vsakem upoštevajo njegove specifike in zmožnosti.

Olga C.


Pogosta vprašanja

Zakaj je dobro, da moj otrok trenira borilne veščine?

Za razliko od odraslih, ki se za vadbo japonskih borilnih veščin (Budo) odločijo predvsem zaradi umirjanja, sprostitve ali samoobrambe, pri otrocih ne moremo pričakovati istih motivov za trening. Zakaj je torej dobro, da borilne veščine trenirajo tudi otroke? Kako jim to lahko koristi?

 1. Vsak je lahko najboljši. V Aikidu in tradicionalnem karateju napredovanje poteka glede na lastne sposobnosti in ohranjanju pozitivnega odnosa. Otroci se naučijo sodelovati med seboj.

 2. Budo ne vzpodbuja otrok k nasilnemu vedenju, saj se njegove tehnike uporabi le v primeru, če nekdo drug krši pravila, torej napada.

 3. Otroci se naučijo umiriti. Najbrž otroci ne bi bili otroci, če bi bili ves čas tihi in mirni. Budo jih uči, kako se zavestno umiriti, kot se to od njih zahteva v šoli in pri pisanju domačih nalog. Pomaga jim osredotočiti se na športnih treningih ali pri kakšni druge aktivnosti. Način umirjanja je prijeten, saj jih ne sili, da zadržujejo svoja čustva.

 4. Budo pomaga v šoli. S treniranjem borilnih veščin otroci razvijajo jasen in miren um, tako lažje sledijo snovi in se bolje znajdejo v stresnih situacijah, kot so testi, spraševanja ali izpiti. Življenje vodi v nenehno napredovanje na različnih področjih, biti uspešen v šoli je v času odraščanja eden najpomembnejših.

 5. Prostor za druženje in igro z drugimi otroki. Za razliko od večine športnih aktivnosti se pri treningu borilnih veščin srečujejo deklice in dečki različnih starosti.

 6. Otroci se naučijo pozitivnega odnosa do sveta. Budo uči, da če želimo ustvariti nekaj pomembnega, vselej harmonično delujemo z okolico. Če se stvari lotevamo mirno, pravilno in s pozitivno naravnanostjo, bomo zagotovo uspeli, ne glede na situacijo.

 7. Budo je fizična aktivnost. Mogoče bodo otroci manj viseli na telefonu in zvečer šli v posteljo malo prej :-)

V čem je razlika med aikidom in karatejem?

Tako aikido kot karate bosta vašega otroka naučila spoštovanja, reda in discipline. Pri treningih obeh borilnih veščin skrbimo za varnost in fizični razvoj vašega otroka. Skupinska vadba razvija otrokovo samopodobo in mu zagotavlja dvig samozavesti.

Ne izberite borilne veščine naključno, dopustite vašemu otroku, da si sam izbere trenerja. Pripeljite otroka na poskusni in brezplačni trening ter ga po treningu vprašajte, kateri od trenerjev jo/ga je najbolj navdušil.

Obiščite nas, če želite spoznati, kako poteka trening ali vpisati svojega otroka. Najbolje je enostavno poskusiti!Cenik

  • 1x tedensko - 20 €/mes. ali 180 €/šolsko leto

  • 2x tedensko - 30 €/mes. ali 270 €/šolsko leto

  • skupina Budomir - 50 €/mes. ali 450 €/šolsko leto