Vadba Aikida

namenjena otrokom med 8 in 15 let, da pridobijo veščine za konstruktivno reševanje konfliktov


Aikido otrokom pomaga razvijati se v zdravega in samozavestnega junaka, pri katerem je skrb za sebe in druge pomembnejša od zmage. 

Pomembno!

Urnik

Torek in četrtek


Več informacij

Treninge aikida s poudarkom na pridobivanju veščin za konstruktivno reševanje konfliktov.

Z uporabo metode, ki temelji na netekmovalnih vrednotah aikida, razvijamo veščine in kompetence mladih, da bodo lahko učinkovito obvladovali različne vrste socialnih napadov. Aplikacija aikido načel vzporedno z obstoječimi metodami za reševanje konfliktov omogoča udeležencem, da rešijo konflikt na miren, neagresiven način. 

Kako vadimo Aikido

Na treningih mladi udeleženci z učenjem tehnik aikida razvijajo svoje zmožnosti, osebnostne ter socialne veščine ter krepijo lastno psihofizične zdravje in dajajo orodja za soočanja z agresijo.

Posebni fokus namenjamo vrstniškemu nasilju (angl. bullying). Na treningih obravnavamo in izražamo vsakdanje konfliktne situacije mladih ter načine, kako se k reševanju konfliktov pristopi konstruktivno.

Klub Dokiai je sodeloval pri razvoju metodologije in pripravi on-line učbenika, ki ga je financirala EU komisija s projektom Erasmus+

RTV prispevek o projektu SkillAi:

Mnenja staršev in otrok


/ Slike so simbolične

Nejca (5) in Žigo (8) sem na trening vpisal, ker sem jima želel pokazati, da se da discipline naučiti skozi borilne veščine. Tudi sam že nekaj let treniram in trening mi je dal neko strukturo, tudi za vsakdanje delo. Pri sebi in pri sinovih pa opažam boljšo koncentracijo. Ne samo pri treningu, ampak tudi v službi in v šoli.

Martin P.

Neja (13) je začela obiskovati treninge v sezoni 2014/2015, njen brat Jan (11) pa dve leti kasneje. Od tedaj je aikido del njunega vsakdanjega življenja in je edina dejavnost, pri kateri z veseljem vztrajata od samega začetka ter se je vsako leto znova veselita. Vsa ta leta so ju vodili odlični strokovnjaki, ki so jima skozi igro in vadbo približali svet aikida.

Andrej D.

Trenerja

Saša Starovojtov, 5. dan 

predsednik kluba Dokiai, ki sodi v sam vrh aikidok v Sloveniji. Ima več kot 15 let izkušenj s trenerskim delom, v tem času je navdušil in izobrazil več črnih pasov kot kateri koli drug aikido klub v Sloveniji.

Staša Pisek, 3. dan 

Na vprašanje: “Zakaj aikido?" Staša odgovorja: "vedno sem se bala padcev. Pri začetnikih se mi zdi pomembno, da nimajo strahu. Po treningu grem vedno dobre volje domov, tudi če imam “musklfibr”. Aikido mi predstavlja kvaliteto v življenju.”

Cenik

Otroci

Dijaki / študenti

20% popust za sorojence

Plačilo članarine

Članarino (aikido) nakaži na TRR društva:


ŠD DOKIAI

Dolenjska cesta 19, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 0205 8025 4809 727 

Namen: Članarina <Ime Priimek>

Sklic: SI 00 datum plačila


Članarino lahko poravnaš tudi preko PayPal-a